Genieten van het leven

op het Normandische platteland

Over Chez la Fontaine

Op deze website laten we je deelgenoot worden van deze prachtige plek in Normandië en kun je meteen een stuk van de omgeving leren kennen. Er is informatie over de gîtes, en het kamperen in de kampeergaard. Zo kun je zien wat de bestaande activiteiten zijn, welke in ontwikkeling zijn en wat er in de directe omgeving aan flora en fauna te vinden.
Chez la Fontaine is een oude karakteristieke Normandische boerderij, gelegen tussen Caen en Cherbourg, vlakbij de uitmonding van de Vire op een steenworp van de kust.

Onze eigen producten, zoals cider, appelsap, honing en jam zijn in ieder geval biologisch en wij streven ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van verantwoorde producten.

Wij wensen jullie veel plezier !

Rob en Marieke

De locatie

Chez la Fontaine is een oude en karakteristieke, Normandische boerderij. De geheel ommuurde hoeve is gelegen tussen Caen en Cherbourg, niet ver van de uitmonding van rivier de Vire en op een halve kilometer van de kust. Chez la Fontaine wordt bewoond en beheerd door Rob en Marieke.
Chez la Fonaine barst van de historie. Binnen de muren vind je een ouderwets woonhuis. Op het binnenterrein bevindt zich aan de poort een oud bakkerijtje. De voormalige, grote bakkerij is omgebouwd tot twee riante gîtes, waarbij de oude charme is bewaard en gekoesterd. De gîtes zijn gedurende het gehele jaar te huur.

Voor de kampeerders is de voormalige paardenstal in het Koetshuis
(De Remise) verbouwd tot een riante sanitaire voorziening met douches, toiletten, een wastafel met twee wasbakken en een aanrecht met was- en spoelbakken. Ook is daar een diepvriesvak voor koelelementen en een koelkast met gekoelde drankjes. Binnen de muren van Chez la Fontaine zijn veel dieren te vinden. De honden, katten, schapen, geiten, kippen maken het ook voor kinderen aangenaam toeven op Chez la Fontaine.
Al zullen ze zich ook zeker vermaken in de speeltuin, op de Jeu de Boulebaan, met het schaakspel of aan de tafeltennistafel.

Historie

De geschiedenis van Chez la Fontaine omspant tenminste 250 jaar, maar historische documenten uit de archieven van de stad Caen wijzen veel verder terug. Chez la Fontaine, ofwel Ferme du Manoir stamt volgens deze papieren vermoedelijk uit de twaalfde of dertiende eeuw. Stukken uit de Napoleontische tijd duiden erop dat de boerderij destijds behoorde bij een grondgebied met de naam Église de Fontenay.

Onze doelstelling

In het Franse decor van ruimte en natuur, wil Chez la Fontaine haar gasten laten genieten van het leven op het Normandische platteland. Gehuisvest in één van de gezellige gîtes, of juist in een tent op een vrije plaats in de appelboomgaard, krijgt rust een nieuwe dimensie. Die rust heeft een belangrijke plaats op Chez la Fontaine.

Rob en Marieke bereiden voor hun gasten graag smakelijke en gezonde maaltijden. Zo mogelijk met groenten uit eigen tuin.  Deze worden opgediend in de voormalige koeienstal, Le Coffre à Blé, op het terras of op de cour.

Onze eigen producten, zoals cider, appelsap en jam zijn in ieder geval biologisch en wij streven ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van verantwoorde producten.

Contact

8 route de St.Clément, Lieu dit Fontenay, Géfosse- Fontenay.

Direct boeken

Volg ons op

Recenties

 

Wij verwelkomen u graag op onze kleine camping met Nederlandse eigenaars in Normandië (tussen de landingsstranden)

© Auteursrecht - Chez la Fontaine