Ontdek de

omgeving

In de omgeving van Chez la Fontaine

Chez la Fontaine ligt aan de rand van het dorpje Géfosse-Fontenay, een landelijk plaatsje met slechts 115 inwoners. Het dorp telt vele prachtige manoirs, en er is zelfs een kasteeltje te vinden.. Hemelsbreed ligt de oude boerderij slechts 500 meter van de kust verwijderd. Een wandeling naar het strand kost ongeveer twintig minuten lopen.

Aan de kust zijn bij laag tij de uitgestrekte stranden en de oester- en mosselkwekerijen goed te zien.
Chez la Fontaine is gelegen tussen de beroemde invasiestranden Omaha Beach en Utah Beach. Klik hier om meer over deze stranden te lezen.

Een paar kilometer landinwaarts

ligt het moerasgebied van Cotentin en Bessin, waar prachtige flora en fauna te vinden is. Op zo’n vijf kilometer afstand van Chez la Fontaine ligt het gezellige vissersplaatsje Grandcamp-Maisy. Alleen de dagelijkse vismarkt en vele knusse winkeltjes maken een bezoek al de moeite waard. Vanuit dit dorpje worden ook rondvaarten georganiseerd, onder meer naar Pointe du Hoc en les iles Saint-Marcouf.

Tip voor een dagtrip

Isigny sur Mer, eveneens op vijf kilometer afstand, staat bekend om zijn karamels en kazen. Een grotere stad in de omgeving is Bayeux met zijn imposante kathedraal en het wereldberoemde wandtapijt van Reine Mathilde.

Bij Balleroy zijn mooie bossen te vinden en iets verder rijden, ongeveer anderhalf uur verderop, ligt het wereldberoemde stadje Mont St-Michel. Ook een dagtripje naar één van de Engelse eilanden zoals Jersey of Guernesey verdient aanbeveling.

Contact

8 route de St.Clément, Lieu dit Fontenay, Géfosse- Fontenay.

Direct boeken

Volg ons op

Recenties

 

Wij verwelkomen u graag op onze kleine camping met Nederlandse eigenaars in Normandië (tussen de landingsstranden)

© Auteursrecht - Chez la Fontaine