Omaha Beach en Utah Beach

...zijn geallieerde codenamen voor twee van de vijf (Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword) landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944.
Deze stranden zijn gebrandmerkt door de invasie en rondom deze historische plaatsen is een overvloed aan informatie te vinden over de beslissende fase van de Tweede Wereldoorlog die aan de Normandische kust begon.
Een bezoek aan Utah en Omaha Beach, die vanuit Chez la Fontaine goed te bereiken zijn, kan eigenlijk niet ontbreken. Rondom deze invasiestranden zijn ook verschillende begraafplaatsen en aanverwante musea te vinden. Hieronder een greep uit het brede aanbod.

Amerikaanse begraafplaats

Even voorbij Bois de Maisonnettes ligt de grootste begraafplaats van de Amerikaanse invasietroepen. Vanaf Chez la Fontaine is het met de auto ongeveer een half uur rijden.

Americaanse begraafplaats Chez la Fontaine

 

 

Het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église

Het Airborne Museum is een van de bekendste invasiemusea van Normandië. Het museum is gesticht ter nagedachtenis aan de Amerikaanse parachutisten van de 82ste en de 101ste luchtdivisies die in de nacht van 5 op 6 juni 1944 losgelaten werden boven Sainte-Mère-Église.

Musée-Mémorial de la Bataille de Normandie  Volgens velen het beste museum dat handelt over de invasie in Normandië. Het is in elk geval één van de grootste. Behalve het museum is ook een grote Engelse begraafplaats te bezoeken.

La pointe du Hoc Chez la fontaine